🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

19 maart 2024

Zit je niet lekker in je vel? ‘Welzijn op Recept’ is er voor jou!

Zit je niet lekker in je vel? Maar weet je niet hoe dit te veranderen? Heb je behoefte aan gezellige contacten en weer actief bezig te zijn? Je bent niet alleen! Met Welzijn op Recept ga jij je beter voelen door mensen te ontmoeten en actief te zijn.

Wat is Welzijn op Recept?

Somberheid, angst, stress, of lichamelijk klachten zoals hoofdpijn hebben lang niet altijd een medische oorzaak. Een groot deel van de mensen die regelmatig de huisarts bezoeken heeft psychosociale problemen als gevolg van bijvoorbeeld ingrijpende gebeurtenissen, relatieproblemen of een zieke partner. Deze problemen hebben vaak een grote invloed op je welzijn en leiden tot klachten zonder dat er sprake is van een ziekte of een aandoening. Welzijn op Recept ondersteunt mensen die deze klachten hebben en hier geen medische of psychologische behandeling voor nodig hebben, in het behouden en verbeteren van gezondheid en welzijn.

Hoe werkt het?

Praat erover met je huisarts. De huisarts kan je doorverwijzen naar een welzijnscoach. Deze coach kijkt samen wat je nodig hebt om je beter te voelen. Je gaat samen met je welzijnscoach op zoek naar activiteiten die bij je passen, zoals het ontmoeten van andere mensen, sport of bewegingsactiviteiten, vrijwilligerswerk of een leuke cursus. Wanneer er iets gevonden is wat je interessant lijkt, begeleidt de welzijnscoach je bij het aanmelden en starten. Vind je het lastig om ergens alleen naar toe te gaan? Je welzijnscoach of een vrijwilliger kan de eerste keer met je meegaan. Ook blijft de welzijnscoach op de achtergrond bereikbaar voor vragen en advies.

Kosten

De begeleiding van de welzijnscoach is gratis. Wel kunnen de activiteiten die je wilt gaan doen kosten met zich meebrengen. Je kunt hierin zelf kiezen wat het beste bij je past.